Ikke gå på en ny diett eller slankekur for å gå ned i vekt!

Du har sikkert gjort det mange ganger før, og du vet like godt som jeg at det ikke hjelper. Jo, du går kanskje ned noen kilo her og nå, men det holder ikke i lengden, og det er jo det du ønsker, ikke sant?

Egentlig kan slankekuren ha motsatt effekt. For når du har vært streng med deg selv en stund, sultet deg og lagt restriksjoner på hva og hvor mye du kan få lov å spise, så kommer du som regel til å overspise til slutt, og da legger på deg igjen eller kaster opp mer.

Kanskje du da blir sint på deg selv, fordi du nå gjorde akkurat den tingen du hadde lovet deg selv ikke å gjøre. IGJEN!

Du skulle jo ned i vekt! Selvtilliten kryper inn under sengen. 
Så kanskje du da blir enda strengere mot deg selv og strammer opp på restriksjonene. For dette går jo virkelig ikke. Til du igjen mister jerngrepet og overspiser.

Jeg spurte medlemmene i min Facebook gruppe hva som er deres «trigger-food». De fleste der, synes det er vanskelig med raske karbohydrater som smågodt, sjokolade, brød/ bakevarer, pizza, pasta, brus/ sodavand og kaker. 
Noen fristes også av fritert mat og chips/potetgull. 
Andre igjen synes det er vanskelig bare det å være mett, uansett hva man har spist.

Alle disse tingene henger sammen på logisk vis, med det som skjer i kroppen din.

Du har jo satt på restriksjoner og begrensninger på din spising. 
Din kropp tror nå det er hungersnød, så den vil karre til seg alt den kan som gir mest mulig kalorier på kortest mulig tid. For den vil overleve! Enkelt og greit! 
For å sikre at du «hjelper til» med det prosjektet, aktiverer den dine belønningshormoner når du spiser den type mat. 
Og bare for å være helt sikker på at du har forstått budskapet at DU SKAL OVERLEVE, organiserer din hjerne det slik at hele dette mønsteret blir automatisert, slik du får overspisetrang like automatisk som du tråkker på pedalene når du kjører på sykkel. Genialt! (Fra et overlevelsesperspektiv altså..)

Men.. Ikke HELT så genialt fra ditt perspektiv..

Men jeg har en god nyhet: Dette betyr ditt system fungerer helt normalt, og at du er designet evolusjonsmessig til å overleve.

Og så har jeg enda en god nyhet: Hele dette atfedsmønster kan endres, om du gjør det på kroppens betingelser og tar vare på deg selv på riktig måte, slik du blir kvitt spisetrangen gang for alle.

Det er mulig!!

Også selv om du er en som har prøvd det meste uten å lykkes!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *